تازه ترین جزئیات از سامانه جدید برای کاهش فرار مالیاتی و قطع ارتباط مستقیم ممیز و مؤدی

همه فعالان اقتصادی اعم از حقیقی و حقوقی از اول دی ماه باید در سامانه مودیان صورت حساب الکترونیکی خود را صادر کنند در همین زمینه رئیس جمهور لایحه تسهیل تکالیف مودیان در اجرای پایانه فروشگاهیان را ابلاغ کرده است.

تازه ترین جزئیات از سامانه جدید برای کاهش فرار مالیاتی و  قطع ارتباط مستقیم ممیز و مؤدی

به گزارش خبرنگار اقتصادی توانا، مهدی موحدی سخنگوی سازمان امور مالیاتی و رئیس  مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی، آخرین آمارعضویت درسامانه مؤدیان را بالغ بر۷۲۰۰۰مورد اعلام کرد که حدود بیش از ۵۵۰ میلیون صورت حساب خود  را ارسال کردند .

وی در جواب سئوال مجری که چه شرکت های دولتی و ذیل کدام وزارت  خانه ها بیشترین اتصال را داشته اند؟ اینگونه جواب داد : از۲۵۴ شرکت فعال حدود ۱۰۰ شرکت که مربوط به وزارت خانه های نیرو و شرکت نفت هستند در حال حاضر صدور صورت حساب داشته اند .

مهدی موحدی رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان مالیاتی درمورد اینکه کدام صاحبان مشاغل شامل طرح ارسال صورت حساب الکترونیکی می‌شوند؟ گفت: کلیه اشخاص حقیقی با فروش خالص کالا و خدمات بیشتراز۱۸میلیارد تومان از ابتدای ۱۴۰۲ تا پایان شهریور ، در صورت داشتن پایانه فروشگاهی مکلف به ارسال صورت حساب های ۱و۲ خواهند بود.

همچنین اشخاص حقیقی صاحبان حرفه های پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی، داروخانه، دامپزشکی، وکلا و مشاوران خانواده با هر میزان فروش کالا و خدمات هم، ملزم به ارسال صورت حساب الکترونیکی هستند کما این که از سال ۱۳۹۸ قانون بودجه هرسال آنها را مکلف کرده که از پایانه فروشگاهیان استفاده کنند.

وی همچنین تاکید کرد:  در مورد این دو گروه ، اگر عرضه کننده کالا و خدمات با نرخ مالیات ارزش افزوده هستند ، همان رسید دستگاه کارت خوان بانکی و درگاه پرداخت الکترونیکی آنها به جای صورت حساب الکترونیکی کفایت می‌کند.

وی ادامه داد: صاحبان مشاغل طلا ، پلاتین ، جواهر با هر میزان فروش کالا و خدمات الزاما باید صورت حساب را از پایانه فروشگاهیان خود ارسال کنند، و فروشندگان مواد معدنی و واحد های فرآوری  معدنی با هر میزان فروش ملزم به صورت حساب الکترونیکی هستند.

موحدی چگونگی ثبت نام را به دو طریق امکان پذیر دانست:۱- از طریق ثبت نام در سامانه مؤدیان و وارد شدن در کارپوشه و دریافت شناسه یکتای مالیاتی۲-و یا از طریق شرکت های معتمد که در داخل سامانه مؤدیان فهرست شده است و کاملا مجازی و از طریق درگاه و سامانه امکان پذیر است .

وی افزود : تمامی اسناد مورد نیاز برای صدور و ارسال صورت حساب و قوانین مربوط به آن در درگاه اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی به آدرس ( intermediate.ir) وجود دارد.

جواد اسکندری: دخالت عوامل انسانی از موارد فساد نظام مالیاتی است 

کارشناس مرکز پژوهش های مجلس در مورد لایحه تسهیل تکالیف مؤدیان گفت: قانون تسهیل زیرساخت های اجرایی نظام مالیاتی را ترمیم می‌کند و یک زیر ساخت هوشمند مالیاتی را در کشور فراهم کند و قانونی است که موجب شفافیت در اقتصادمی‌شود و وضع قانون جدید مالیاتی نیست.

وی افزود: قانون تسهیل وقانون پایانه فروشگاهیان، دخالت عوامل انسانی را که یکی از موارد فساد نظام مالیاتی است را از بین می‌برد و مؤدیان کوچک که توان رقابت با شرکت های بزرگ را  ندارند، با اجرای این قانون نیازی به صدور صورت حساب الکترونیکی ندارند .

اسکندری ادامه داد، در لایحه تسهیل مودیان بزرگ که گردش مالی آنها بالای ۱۸میلیارد تومان بوده است و کم و بیش مالیات آنها را صادر کرده اند، اجازه داده شده است که سازمان مالیاتی جرائم آنها را ۱۰۰ در صد بببخشد و دولت هیچ هزینه ای بابت صدور صورت حساب الکترونیکی از مشاغل دریافت نمی‌کند و سازمان به طور اتوماتیک ثبت نام را برای آنها انجام می‌دهد.

اهتمام دولت جدید به ساماندهی نظام مالیاتی بیش از دولت قبل است

پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم در مورد هدف از  لایحه تسهیل گفت:به دلیل عدم اجرای به موقع این قانون در دولت قبل و فعلی، لایحه تسهیل ارائه شد تا هم بازه زمانی بیشتری در اختیار دولت و فعالان اقتصادی قرار گیرد و هم به عنوان ضوابط قانونی که قبلا تعیین شده بود و مدت زمان آن گذشته بود، بتواند به شکلی تمدید شود.

وی در مورد روند اجرای این قانون گفت: اهتمام بیشتری نسبت به گذشته در دستور کار است و با توجه به آزمون و خطاها در گذشته و تاخیر در اجرای قانون بخش مهمی از ضوابط این قانون که از اول دی آغاز می‌شود، بیشترین کمک را به فعالان اقتصادی می‌کند و جنس ممیزمحوری که اساسا فساد آور است، را به سامانه محور تبدیل می‌کند.

وی در جواب سئوال مجری مبنی بر اینکه عملکرد شرکت های دولتی در ارسال صورت حساب ها مناسب نیست و راهکار مجلس چیست؟ گفت: برای ما ساختار دولتی و غیر دولتی مبنا نیست و شفافیت اطلاعات برآیند اجرای این قانون است، هر مجموعه ای که در نظام اقتصادی فعالیت می‌کند، مشمول اجرای ضوابط قانونی مرتبط با سامانه مودیان و پایانه فروشگاهیان است .

طراحی وپیاده سازی سامانه مؤدیان از سال ۱۳۹۷به منظور کاهش فرار مالیاتی و شفاف سازی انجام گرفت، در حال حاضر حدود ۴۵۸ شرکت بورسی و فرابورس و ۱۰۰ شرکت دولتی و ۶۹ هزار شرکت دیگر به این سامانه متصل هستند .

انتهای پیام/

 

 

 

   

دیدگاهی بنویسید